torsdag 18 juni 2015

Pål ska till stranden


Det skrivs böcker på löpande band idag och nyss fick jag läsa det rykande färska exemplaret av Pål ska till stranden, skriven av Amanda, Linnea, Bianca, Johanna och Astrid. Boken handlar om vad som händer när björnen Pål ska till stranden. Jag kan verkligen rekommendera den!

Nyskriven bok

Idag hade jag äran att få se en helt nyskriven bok, författad av Astrid, Linnea och Johanna. De har använt omslaget till en gammal bok men skrivit en helt ny berättelse utifrån samma titel. En fantastisk bra och kreativ idé tycker jag! Den fina boken finns att läsa på biblioteket och alla som klarar av att läsa den helt själv får ett bokmärke, också det tillverkat av författar-trion. Jag hoppas på att få se fler böcker av dessa tre unga författare!


 
 
 
 
 

måndag 15 juni 2015

Sommarlov

I fredags var det skolavslutning i strålande sol och fin sång från alla elever. Så nu är det alltså sommarlov! Men biblioteket har öppet också i sommar, fast med lite andra öppettider: måndagar 14- 19 och fredagar 10-13. Då kan ni komma och låna och lämna böcker eller rapportera böcker till Sommarboken. Här är väldigt lugnt och tyst under sommaren men jag saknar redan alla elever! Jag ska också vara ledig lite men då kommer mina kollegor vara här och hjälpa er. Och jag ska försöka uppdatera bloggen även nu under sommaren även om det kanske inte blir lika ofta. Ha nu ett riktigt skönt sommarlov!

måndag 8 juni 2015

Jag Dante och miljonerna

Titel: Jag Dante och miljonerna
Författare: Frida Nilsson 
Illustratör: Pija Lindenbaum

Bilderna är svartvita och fula. Det är en Hcf bok. 
Huvudpersonen är Helge, han är lite bortskämd och envis. 

Dante berättar tillbaka att han jobbade på en bank. Han blev chef och fick en klocka och en portfölj gjord av guld. Men dagen efter blir han anklagad för ett brott på tio miljoner! Han hoppade ner från fönstret ner i soptunnan, och precis då kom sopbilen. Så nu är han på soptippen, och han träffar en råtta som heter Dante.

Av:Selma 


Image result for jag dante´och miljonerna

Lucianos bok recension

Boken heter Herr Fågelbo i huset bredvid. Den är skriven av Julia Donaldson.
Det är en äventyrs bok.
Det utspelas vid två grann hus. Och i nu tid.
Emå. Emå är ganska normal. Man får inget namn på den andra men hon är också normal.
Bilderna är svart vita och inte fina.i början är det en familj som ska flyta och kola på två
hus ett av dom hade en fågelspindel barnen gillar det men inte Mamma och Papp
när dom kommer till det andra huset den gillar dom vuxna men barnen hatar den men dom
köper den enda. På natten smög barnen utt till det andra huset. Tills någon flyttade in och 
han som flyta in lät inte dom leka. Sen kidnappa han deras mormor.

av Luciano


Image result for herr fågelbo i huset bredvid

Bokrecensioner Gobben som blir rik


Boken som jag har läst heter Gobben som blir rik
Författaren heter Cicilia Davidson.
Jag tycker att det är en barnbok och att den utspelas Inte i nu tid.
Staffan är en av huvudpersonerna han är lite envis och hjälpsam. Enok är också hjälpsam anat kan ni få veta om ni läser boken. Bilderna var fina som de var så jag vill inte ändra på de.
                      HANDLING
Enok vann på en låto 866, 000 kr och blev rik han vistelse inte vad han skulle sköppa så han frågade sina vänner. Först frågade han vad hans vän Gustaf han ville ha en ny Bill 


Image result for gubben som blir rik

Bokrecension Baksidans hemliga hjältar

Titel: Baksidans hemliga hjältar

Författare: Peter Arrnenius

Jag tycker att det är en barnbok och äventyrsbok.

Handlingen utspelas i nu tid men den kom ut 2010. Den gjordes i Stockholm.

Huvudpersonen är Robin. Robin är modig, envis, hjälpsam och argsint när hans lillasyster skulle bo på hans rum. Och dom andra personerna heter Izzy och Farzad och Frida.

Bilderna var i färg. Men dom hade varit finare om dom var svart vita.

Dom hittade en katt. Och dom undrar värms katten var. Dom gick ut och då kom en gammal tant. Och då sa hon att det var hennes katt...............


Jag ger denna boken 4/5⭐️⭐️⭐️⭐️


Jag ger bilderna 3/5⭐️⭐️⭐️


Av: Evelina


Image result for baksidans hemliga hjältar



fredag 5 juni 2015

Sommarboken


Snart börjar sommarlovet och då är det dags för Sommarboken igen! Jag har varit ute i alla klasser och berättat om Sommarboken och tipsat om bra sommarlovsläsning. Inne på bibblan har jag också gjort ett bord för Sommarboken med alla böcker jag tipsat om så kolla in det innan du sätter igång med att läsa. När du har läst sex böcker får du en bok av oss på biblioteket!

Som avslutning på Sommarboken blir det precis som förra året ett Sommarbokskalas fredagen den 28 augusti med tårta, tävlingar och överraskningar! Och naturligtvis kör vi Hubertusgårdens Sommarboksutmaning också denna sommaren. Den fina pokalen har stått i fyrormas klassrum detta läsåret, vem vinner i år och får överta pokalen?

Klara, färdiga, läs!

tisdag 2 juni 2015

Mackan vågar

Den boken jag har läst heter macka vågar

Bokrecension Tjuvar i kyrkan

Boken jag har läst heter Tjuvar i kyrkan. Författaren heter Helena Bross. Boken är en deckare. Boken utspelar sig i kyrkan och ute på landet. Huvudpersonerna är Moa och Simon . Moa är modig och smart. Och Simon är modig och smart. Bilderna är fina och färgglada.

Kusinerna är i kyrkan där ser dom två turister. Kusinerna går upp i ett torn i kyrkan. När de står längst uppe ser de en polisbil komma. Då går de ner och kollar i kyrkan då ser de att...

Läs den spännande fortsättningen.

Den får 4/5 i betyg

Av Glenn

måndag 1 juni 2015

bokrecension Iskalla äventyr


                          Boken som jag har läst heter iskalla äventyr och författaren heter Mary pope.
                               Det är en barnbok och en äventyrsbok. handlingen spelas i istiden.
                   Viktor och Hanna är huvudpersonerna i boken. Viktor är smart och Hanna är modig.
                            Bilderna är svartvita och jag tycker att de är ganska fina. Viktor och Hanna kom till       istiden med sin trädkoja för att hitta ett ting för att rädda morgana från förtrollningen.  Sen gick de in i en grotta och såg jätte många grejer och bilder sen när de kom utt så...
 
Image result for iskalla äventyr