fredag 22 april 2016

En förmiddag hos Stina Wirsén!

Idag tog F-klassen bussen ner till stan tillsammans med mig, Patrik och Barbro, målet var Stenkrossen och LitteraLund-evenemanget Workshop med författaren och illustratören, Stina Wirsén!

Vi har förberett oss på det här i några veckor, vi har haft sagostund med Vem-böckerna, pratat om vad en författare och illustratör gör och så har barnen bekantat sig med Vem-karaktärerna genom läsa och titta i böckerna själva eller tillsammans med Lena eller Jenny.Det har varit fantastiskt trevligt, men höjdpunkten kom idag när vi faktiskt fick träffa Stina Wirsén - som skapat de här fantastiska böckerna.

Workshoppen bestod av för ett kort samtal om vem Stina är, vad hon gör och vilka hennes karaktärer är. Hon berättade att hon har ritat så länge hon kan minnas och att hon tycker att det är så väldigt, väldigt roligt.

- Och att alla kan rita! Alla kan inte köra bil eller operera och vara läkare, men alla kan rita!

Själv har hon skapat så många böcker att hon inte ens vet exakt hur många. Sedan pratades det om hur en egentligen ritar känslor och så blev det dags för barnen att sätta igång med eget skapande.

Många härliga färgade papper låg på borden tillsammans med pennor, saxar och klister  - uppgiften var att göra pappersansikten med olika känslor och sedan klistra fast dem på ett stort vitt pappersark.Det blev många kreativa och fantastiska bidrag till det stora konsverket som vi fick med oss hem och som snart kommer att sitta uppe på väggen hos F-klassen! Kom gärna förbi och kolla in det!Det hela avslutades med en sagostund, där Stina läste sin bok: Vem är stor? Där vi fick reda på vad som hänt med karaktärerna då de växt upp och fått jobb, barn, körkort...

 
 


Barnen själva bad också Stina att ge dem en uppgift och det fick de en: Skriv och rita en egen bok - tillsammans och skapa era egna karaktärer med vilda känslor.

Även fyrorna och sexorna kommer att åka på eller har redan tidigare i veckan varit på ett LitteraLund-evenemang! Vilken fantastiskt trevlig och rolig möjlighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar