måndag 30 maj 2011

Hänt på bibblan

Förra måndagen träffade jag biblioteksrådet för sista gången den här terminen och idag är det avslutning på Läslust på bibblan med tvåorna.

Med en helgdag i den här veckan och en i nästa så känns det verkligen att terminen börjar närma sig slutet, trots att det inte är juni ännu. I förra veckan var jag runt hos de flesta klasserna och berättade om Sommarboken, folkbibliotekets årliga läsutmaning för sommarlovslediga barn: Läs 8 böcker på sommarlovet och du får en bok i present. I år har jag utmanat barnen på Hubertus lite extra... mer om det snart.

Vad har mer hänt i maj? Det har varit prisutdelning för dikttävlingen och tävlingarna på Världsbokdagen. Vinnarna i Bokjuryn har avslöjats. Jag har haft flera bokprat, för skolans alla tvåor, ettor och femmor.

Jag har också varit med sexorna och deras lärare till Stadsbiblioteket för vidga deras vyer och visa upp utbudet där. Tack vare att Nöbbelövs bibliotek är ett integrerat skol- och folkbibliotek så är barnen inte begränsade till det medieutbud som finns just på vårt stadsdelsbibliotek, utan kan beställa fritt ur hela beståndet på Folkbiblioteken i Lund. Det vet de om, och de använder sig flitigt av möjligheten, men det är en annan sak att faktiskt se med egna ögon hur mycket mer som finns att låna än det som står på våra hyllor i Nöbbelöv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar