måndag 31 oktober 2011

Hänt på bibblan

I oktober kom hösten till bibblan minsann. Nu är det lov och det märks verkligen här på biblioteket, där det är betydligt lugnare än vanligt på måndagförmiddagarna.

Månaden började på festligaste vis med prisutdelning på Hela skolan ses. Fyrorna läste tillsammans hela 124 böcker under sommarlovet och vann Hubbes sommarboksutmaning 2011. Nu ståtar vandringspriset Guldboken i deras klassrum.

Vardagen har rullat på, med elever som kommer för att låna bänkböcker varje vecka och lärare som behöver hjälp med temalådor och läsecirkelböcker. På Läslust på bibblan med tvåorna har vi bokpratat en massa. Jag har tipsat om nya böcker och barnen har berättat om sina favoriter. Den nya Barnbokskatalogen 2011/2012 kom till bibblan och Biblioteksrådet fick i uppdrag att göra reklam för den i sina klasser.

Litteralund, Lunds bokfestival för barn och unga, är framflyttad till april 2012. Men i förra veckan var det förfestival, med konferensprogram och barndag på stadsbiblioteket. Jag var bland annat på ett intressant seminarium om att skriva med barn med Therése Granwald och Isabelle Halvarsson och tog med mig många idéer som jag hoppas få testa i praktiken snart.

Nej, nu måste jag förbereda bibblans höstlovspyssel imorgon med mina kollegor Jenny och Birgit. Vi kanske ses? Annars, ha ett härligt höstlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar