onsdag 11 juni 2014

Sommarboken

´

Snart är det sommarlov och då är det återigen dags för Sommarboken! Läs åtta böcker och kom in och berätta om dem för oss på biblioteket och fyll i en fin glasstrut som vi hänger upp inne på bibblan så får du en bok av oss. Du kan också skriva om böckerna på bibblans hemsida och där kan du läsa mer om Sommarboken och få tips på bra böcker. Såklart kan du också komma in på bibblan och få massa tips på sommarläsning. Du kan vara med i Sommarboken två gånger så om du hinner läsa 16 böcker så får du två böcker i present. Sommarboken börjar den 16 juni och håller på till den 24 augusti och alla mellan 6 och 16 år kan vara med.

Här på Hubbe kör vi också tävlingen Sommarboksutmaningen igen! När sommarlovet är slut räknar jag ihop hur många böcker varje klass har läst tillsammans och den klass som har läst flest får äran att ha den tjusiga Sommarbokspokalen i klassrummet hela läsåret. Dessutom bjuder jag hela vinnarklassen på glass!

Vi kommer också avsluta hela Sommarboken med ett kalas på bibblan den 29 augusti kl. 14.00. Då blir det festligheter för att fira alla som varit med i Sommarboken. Så sätt nu igång och läs riktigt mycket i sommar! För det ska jag göra. Helst i trädgården till mitt sommarhus i Bohuslän där det bästa som finns är att ligga i trädgårdssoffan under en parasoll och läsa. Glad lässommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar