onsdag 3 december 2014

Författardagen i Hässleholm

 
För någon vecka sedan var jag i Hässleholm på en konferens som arrangeras varje år och som kallas Författardagen i Hässleholm. Dit kommer författare och andra som jobbar med böcker och text och läsning för att prata om varför det är kul och viktigt att läsa. Konferencier var Mårten Sandén som bland annat har skrivit Petrinideckarna som utspelar sig här i Lund.  

 
Här pratar Mårten Sandén med författarna Johanna Lindbäck och Torsten Bengtsson som båda är läsambassadörer, Torsten Bengtsson i Jönköpings län och Johanna Lindbäck för hela landet. Läsambassadörer finns för att främja läslust och prata om hur viktigt det är med läsning och böcker. Deras böcker finns på biblioteket och ni som går i sexan nu träffade Johanna Lindbäck på en skrivarworkshop i våras. De pratade om att det är viktigt med skolbibliotek och det tycker ju jag också eftersom jag jobbar på ett och jag försöker hela tiden arbeta för att skolbiblioteket ska vara så bra som möjligt. Då är det bra att åka på konferenser för att få nya tankar och inspiration. Flera av författarna pratade om hur viktigt det är att också prata om det man har läst och det tycker jag också är bra och viktigt. Här på biblioteket har vi ju bokfikan för alla som går i fyran, femman eller sexan men jag hade gärna pratat ännu mer om böcker vi har läst och ska fundera på hur vi kan göra det.


 
Thomas Halling som vi alla känner var också på plats och pratade om sina böcker. På bilden ser det ut som om han nästan får boken och texten att flyga!

 
Här läser författaren Milena Bergquist ur en av sina böcker om Millan. Millan-böckerna handlar om författarens egen barndom och hon skriver om saker som hände henne själv när hon var yngre.

 
Författaren Elin Nilsson har skrivit en ungdomsbokbok, Flyt som en fjäril, stick som ett bi, som handlar om en tjej som tränar simning och hon berättade om hur hon tyckte att simning och skrivande hänger ihop. Hon menade att det kan vara lika tufft att träna simning som att skriva men att man bara måste träna och hålla ut och hitta det som är kul med det. Jag tänker att det kan vara så med läsning också, Torsten Bengtsson sa att det kan vara lite jobbigt att läsa men att det är viktigt att hitta rätt böcker för då kan magi uppstå. Så det tar jag med mig; att hjälpa till att skapa magi genom läsning för alla elever på Hubertusgården!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar