måndag 23 februari 2015

Protokoll från biblioteksrådet

Här kommer anteckningarna från dagens biblioteksråd. De finns också att läsa på biblioteksrådets anslagstavla i korridoren utanför biblioteket.


Minnesanteckningar Biblioteksråd 23 februari 2015

Närvarande: Tage och Ludvig från 1:an, Kornelia och Lova från 2:an, Shanti och Felix från 3:an, Elina från 4:an och Karin, skolbibliotekarie.

·        Karin gick igenom protokollet från förra biblioteksrådet.

·        Världsbokdagen firas den 23 april och såklart ska vi fira den på skolbiblioteket. Karin ber alla att tänka efter hur ni vill fira och vad ni vill göra under dagen. Fråga gärna i klassen! Shanti och Felix hade redan flera förslag från treorna: högläsning, bokpyssel med bokmärken och göra egna böcker, skriva egna böcker och berättelser, Hitta boken. Jättebra förslag som vi ska göra! Alla i biblioteksrådet fick i uppdrag att till nästa gång tänka ut två eller tre frågor till tipsrundan.

·        Elina har ett önskemål om att göra fantasy-hyllan och de övriga hyllorna lite roligare med mer pynt, t.ex. drakar. Karin ska fundera på hur vi kan göra det.

·        Karin tipsade om litteraturfestivalen LitteraLund som är i april och där man kan göra en massa roliga saker som har med böcker och läsning att göra. Program kommer snart och Karin säger till när det har kommit och delar ut i klasserna.

·        Karin påminde om att rösta i Bokjuryn.

·        Nästa biblioteksråd blir måndagen den 23 mars.

·        Vid pennan: Karin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar