tisdag 22 juni 2010

Sommarboktips: Vatten och vidunder

Vatten och vidunder är den första boken i en skruvat skojig och spännande serie som heter Korpmysterierna och är skriven av Marcus Sedgwick.

Den handlar om den minst sagt ovanliga familjen Annorhand som bor i en stor och ensligt belägen borg. Korpen Edgar är borgens självutnämnde väktare och bokens berättare. Han gillar egentligen inte familjen: pappan och hans galna uppfinningar, mamman som är besatt av bakformar och tioårige Noppe med sin elaka apa. Den enda han verkligen tycker om är Solaria, den dagdrömmande dottern.

Men när Edgar en dag upptäcker en stor svart SVANS glida in under huset, samtidigt som källaren börjar fyllas av vatten och kökspigorna försvinner en och en utan att familjen märker något, inser han att något måste göras! Tillsammans med Solaria tar han sig an mysteriet för att rädda familjen.

Vatten och vidunder passar nog dig som är sisådär 9-12 år och som gillar spännande, mystiska, roliga, kvicka, fantasifulla böcker. Boken har snygga teckningar som är gjorda av Pete Williamson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar