onsdag 11 mars 2015

Bokattacker

Inte coolt, sa Bruno
Här kommer böckerna från de senaste veckornas bokattacker! Och såklart finns de att låna på biblioteket.
Tvåorna blev bokattackerade med Inte coolt, sa Bruno av Lasse Anrell och Anna-Karin Garhamn. En bok om Ali och Emma och Bruno som alla älskar att spela fotboll. Men av någon anledning tycker Bruno inte det är coolt att spela
tillsammans med Emma.  
Läshoppet Kapitelbok Skuggan i mörkret


Jag, En

Astronauten som inte fick landa : om Michael Collins, Apollo 11 och 9 kilo checklistor

Ettorna blev bokattackerade med Skuggan i mörkret av Erika Eklund Wilson. Sonja och Edvin bor nära varandra men en mörk och stormig kväll känns det läskigt att gå hem själv. Sonja följer Edvin hem men vad är det egentligen som låter i mörkret? 

Sexorna blev attackerade med Ja, En av David Levithan. En väldigt bra och speciell bok om En som varje dag vaknar upp i en ny kropp och lever den kroppens liv för en dag. Men en dag när En är Justin blir En kär i Justins flickvän och allt blir komplicerat. En bok som ställer viktiga frågor om kärlek och fick mig att fundera på hur det skulle vara att vara kär i någon som ser olika ut varje dag.

Femmorna blev attackerade med Astronauten som inte fick landa av Bea Uusma. Boken handlar om de första människorna på månen och om Michael Collins som var med i rymden men aldrig fick gå på månen. Och hur ensamt det måste vara att vara i radioskugga helt ensam ute i rymden.

Rosor och rasselF-klassen blev attackerade med Rosor och Rassel av Ewa Christina Johansson och Jonna Björnstjerna. Syskonen Malte och Milda firar Maltes födelsedag hos moster Ros. För att kalasbordet ska bli riktigt fint behövs det rosor men de finaste rosorna växer vid källardörren. I källaren bor spökena! Ska de våga plocka några rosor?Semlan och Gordon : Pappan med de stora skorna
På fyrornas bokattack berättade jag om Semlan och Gordon Pappan med de stora skorna av Moni Nilsson. Semlan har en pappa som är kortast av alla pappor men han har jättestora skor. Semlans bästis heter Gordon och hennes lillebror heter Bento. När Semlans pappa flyttar blir allt konstigt men tillsammans med Gordon går det bra ändå.
 

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken bra sida! Boktips tas alltid tacksamt emot, lägg gärna upp fler!
  Tack och hälsningar från Anette
  Mamma till barn i F-klassen

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du tycker det! Ska absolut försöka lägga upp fler boktips! Hälsningar Karin

  SvaraRadera