onsdag 23 september 2015

Protokoll från Biblioteksrådet

Här kommer anteckningarna från måndagens biblioteksråd:

Minnesanteckningar Biblioteksråd 21 september 2015

Närvarande: Ellinor och Ella från F, Viktor och Ayla från 1:an, Måns och Astrid från 2:an, Oscar från 3:an, Oskar och Selma från 4:an och Karin, skolbibliotekarie.

·        Karin hälsade de som inte var på biblioteksrådet förra gången välkomna.

·        Karin gick igenom protokollet från förra biblioteksrådet och berättade att protokollet alltid finns uppsatt på biblioteksrådets anslagstavla och att det också finns att läsa på bibliotekets blogg.

·        Frågor: Astrid vill att biblioteket ska köpa den nya Lassemaja-boken Fängelsemysteriet. Karin svarade att biblioteket har köpt två exemplar av boken men att det är kö. Vill man läsa boken är det bara att säga till oss som jobbar på biblioteket så kan vi sätta upp er i kön.

·        Selma och Oskar undrar hur det ska bli när biblioteket stänger för renovering; ska bokbussen komma hit då och hur många gånger i veckan? Hur länge kommer den stanna? Karin vet fortfarande inte så mycket men kanske att bussen kommer hit två gånger i veckan och stannar 30-45 minuter. Vi pratade lite om renoveringen och hur det kommer bli med biblioteket då. Kanske att biblioteket kommer vara i en annan lokal under renoveringen.

·        Karin var med på Skoljoggen i förra veckan och tipsade om böcker om sport och idrott. Det tyckte alla var bra men vissa tyckte att det var lite svårt att sitta still. Böckerna som Karin tipsade om står på ett bord i ungdomsrummet och det är bara att låna.

·        Fredagen den 23/10 ska vi fira Internationella skolbiblioteksdagen. Då blir det roliga saker som händer på skolbiblioteket och vi pratade om vad vi kunde göra då. Ett önskemål var tipsrunda.  

·        Nästa biblioteksråd blir måndagen den 19 oktober.

·        Vid pennan: Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar