torsdag 12 november 2015

Protokoll från Biblioteksrådet

Här är minnesanteckningarna från det senaste biblioteksrådet:

Minnesanteckningar Biblioteksråd 9 november 2015

Närvarande: Astrid och Måns från 2:an, Oskar och Selma från 4:an, Dominick och Filippa från 5:an och Karin, skolbibliotekarie.

·        Karin påminde om att om man läser tidningar i biblioteket på rasten ska man ställa tillbaka tidskriftssamlarna när man är klar. Det ska alltså inte ligga tidningar kvar på bordet. Men det gör inget om man sätter tidningar från 2014 i tidskriftssamlaren som det står 2015 på, det viktigaste är att man inte bara låter tidningarna ligga.

·        Biblioteket stänger den 1 december och kommer ha stängt i 1,5 år. Men skolbiblioteket kommer flytta in i ett rum i paviljongen där F-klassen är. Men rummet är ganska litet så det får inte plats så mycket böcker och det kommer inte vara öppet lika mycket. Men man kommer kunna låna och lämna böcker där men böcker som man lånar nu får man extra lång lånetid på, till den 1 februari 2016. Karin kommer komma ut i klasserna och berätta om detta men kom bara in och fråga om ni har frågor, vilka som helst!

·        Nu kan man komma på Kura gryning i biblioteket. Då läser Karin högt och tänder ljus på morgonen nu när det är mörkt och tråkigt. Såg till er lärare som kan anmäla klassen.

·        Fyrorna undrar om de får använda datorerna och Karin svarar att det inte är lönt att börja med det nu när det är så kort tid kvar innan biblioteket stänger. Datorerna är till för att användas i skolarbetet, inte för att spelas på.

·        Glöm inte att ni gärna får komma med inköpsförslag på vilka böcker biblioteket ska köpa!

·        Nästa biblioteksråd blir måndagen den 14 december. Karin hoppas hitta en lokal vi kan vara om det är för stökigt i biblioteket.  

·        Vid pennan: Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar