måndag 9 november 2009

Praktikanten är här!

Denna veckan har vi Jacob från nian på Lerbäcksskolan här som praktikant. En av hans första uppgifter blev att plocka fram en bok som han tyckte om när han gick i tvåan att presentera för barnen på Läslust på bibblan. Jacob valde Kalle och choklad fabriken. När det kommer en stor nia då lyssnar man! Alla satt andäktiga och de som läst eller hört boken höll med. Detta är en riktigt bra bok. För er som inte går i tvåan, här kommer Jacobs presentation:

Kalle och chokladfabriken handlar om en pojke som heter Kalle. Han är en fattig pojke som bor i ett hus som är fullt av gamla släktingar.
I staden där Kalle bor finns en chokladfabrik som ägs av den mystiske Willy Wonka.
Han anordnar en tävling som intresserar många människor. Den går ut på att man kan få en guldbiljett om man köper en chokladkaka. Biljetten gör så att man får komma in i chokladfabriken.
Tyvärr för Kalles del så kostar en chokladkaka pengar och det är en bristvara i hans familj.
Turen är dock på Kalles sida och en dag hittar han faktiskt lite pengar i rännstenen. För dem köper han två chokladkakor och i den ena ligger det en guldbiljett. Denna händelse leder till att Kalle kommer in i fabriken och träffar Willy Wonka.
I chokladfabriken händer det många roliga och lustiga händelser.
Upplösningen i boken blir omkastande och är inget som man gissar sig till på förhand. Vill du ha reda på detta slut så läs gärna boken./ Jacob

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar