måndag 12 mars 2012

Den trearmade peruanen och andra fall ur D. E. Tektors arkiv

Författare: Mats Wänblad
Illustratör: Per Gustavsson
Förlag: Bonnier Carlsen
År: 2006

Boken handlar om detektiven D. E Tektor som är kring 11 år. Hon hjälper kommissarie Kleen med olika fall. Kleen är lite klantig och det är i stort sett bara Tektor som gör något utom att gripa brottslingarna. Boken är en deckargåta och den så kallade ”Städerskan” ger dig ledtrådar till varje mysterium. I den här boken är det flera fall. Det betyder att den inte har en sammanhängande handling. Det är ett facit till alla mysterierna längst bak i boken. Fallen kan både vara svåra och lätta att lösa. Ledtrådarna finns också i bilderna som ibland är det viktigaste i hela boken.

Den var lätt att läsa och förstå. Det var kluriga fall i boken, vilket var bra. Jag tycker det är fina bilder i boken och bra gjorda så man inte får svaret när man ser på bilden.

Det fanns inte mycket dåligt med boken. Något som är synd är att den tog slut så fort. Den var för lättläst och för kort. Stilen var för stor så på de 110 sidor i boken var det inte mycket text.

Boken var bra. Den var kul och spännande. Man fick en bra inlevelse i den och man ville inte sluta läsa. Den kunde varit tjockare och med fler fall med mer text. Det är en bra serie och författaren har verkligen tänkt för att det ska bli en bra bok för läsarna. Den passar för ungefär 6 – 9 års ålder.

4 av 5 ugglor.

Av Edvin D.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar