onsdag 11 april 2012

Kram från Alice

Författare: Suzanne LaFleur
Förlag: B Wahlströms

”Fyra ansikten tittade upp på mig. De var naturligtvis hjärtskärande välbekanta, men de verkade samtidigt vara från en helt annan planet, från en annan tid. Det var vi – jag, Savannah, mamma och pappa. ”

Alice är en flicka på 11 år. Hon är helt ensam och får klara sig på egen hand, men plötsligt kommer mormor och hennes hemlighet spricker. ”Var är mamma? Hur länge var du varit ensam?” Alice försöker svara så gott hon kan. Men vill Alice verkligen träffa sin mamma igen? Och kommer de hitta henne, eller är hon borta för alltid? För varje dag blir Alice mer och mer osäker, hur kommer detta sluta?

Kram från Alice är en sorglig, gripande historia och är absolut den bästa jag läst. Det är svårt att lägga ifrån sig boken, man vill hela tiden läsa mer. Det är bäst att läsa boken om man har lätt för tårar och gillar sorgliga böcker, för det är då man förstår att Kram från Alice är en så välskriven, fin och fantastisk bok. Jag tror att meningen med boken är att livet kan vara svårt och jobbigt i perioder men man måste resa sig, försöka ta nya tag och att börja om och det är det bästa med boken! Jag ger Kram från Alice 5 av 5 möjliga, det är den verkligen värd.

Av Wilma E.

1 kommentar:

  1. En välskriven recension som gör att man blir sugen på att läsa den! /Karin

    SvaraRadera