onsdag 19 mars 2014

Bokrecension från Adonaj i sexan

Bokens titel: Skulduggery Pleasant en lek med elden
Författade: Derek Landy
Omslag av Tom Percival
Bokförlag:

Utdrag: Valkyrie Cain for rakt in i skyddsmuren och ramlade. Hon lyckades inte hejda rörelsen och med en panikslagen flämtning försvann hon över kanter. Så här börjar denna bok.

Sammanfattning: Boken handlar om två personer, ett skelett och en tjej. Detta skelett är ett levande skelett som kallas Skulduggery. De här personerna har ett uppdrag och det är att stoppa en person som vill återuppliva den ansiktslösa mannen med deras magiska krafter. Deras magiska krafter är att de kan tämja elementen eld, vatten, land och luft. Denna onda person hade rymt från det mest säkra fängelse. I det fängelse kan man inte använda sin magi men han rymde ändå på något sätt. Skulduggery är en expert på magi så det är han som lär flickan hur man använder den. Det var en gång när hon skulle använda sin magi mot en mördare men hon kunde inte koncentrera sig tillräckligt mycket för att hon var fast för hon var tvungen att hålla sig på kanten av ett höghus. Hon var helt öm i hela kroppen medan hon hängde över kanten vid höghuset. Hon försöker att tänka att hon inte har ont i armarna så hon inte ska tappa greppet. Medan mördaren pratar att han ska göra konst av hennes blod så lurar hon honom och hon får den perfekta stunden att komma upp från kanten.

Denna bok får 4/5 av mig för att den är mycket spännande och medellång bok. Den är s 306 lång. Detta är en bok både för killar och tjejer. Boken ingår i en serie och det är bäst om man läser de här böckerna i ordning, då fattar man mer. Bokens början är lite konstigt den skulle bli bättre om man hade haft en prolog som berättade vad som hänt tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar