onsdag 29 april 2015

Protokoll från Biblioteksrådet

Här kommer anteckningarna från måndagens biblioteksråd. De finns också att läsa på biblioteksrådets anslagstavla i korridoren utanför biblioteket. Nästa biblioteksråd blir måndagen den 25 maj och det blir teminens sista biblioteksråd.


Minnesanteckningar Biblioteksråd 27 april 2015

Närvarande: Felix och Minna från F, Tage från 1:an, Shanti och Felix från 3:an, Elina och Thea från 4:an, Linus från 6:an och Karin, skolbibliotekarie.

·        Karin gick igenom protokollet från förra biblioteksrådet och frågade om någon hade något som de vill säga.

·        Det kom flera frågor om biblioteket ska stänga. Karin förklarade att det finns ett förslag om att Nöbbelövs bibliotek ska stängas eftersom kultur- och fritidsförvaltningen som driver biblioteket behöver spara pengar. I juni kommer vi få veta hur det blir men även om biblioteket stänger kommer Karin jobba kvar på skolbiblioteket.

·        På Världsbokdagen var hela skolan på utflykt och Karin följde med och tipsade om böcker. Alla tyckte det var roligt men det var en grupp som inte hann lyssna. Karin tyckte också det var kul och följer gärna med på utflykt igen och då ska hon se till att alla grupper hinner lyssna. På skolbiblioteksbloggen finns det bilder från utflykten och på det röda bordet finns böckerna att låna.

·        LitteraLund har varit och treorna träffade författaren Katarina Kieri, det var både tråkigt och kul. Sexorna träffade Cornelia Funke och det var helt okej. Karin var på LitteraLunds konferens, bilder därifrån finns på bloggen.

·        Resultatet i Bokjuryn har kommit och finns att se på skolbibliotekets anslagstavla och runt om i biblioteket. Det var 51 st. som röstade från vårt bibliotek och den bok som fick flest röster här var Brandkårsmysteriet av Martin Widmark.

·        Övrigt: vill man ha böcker på andra språk än svenska så kan man säga till Karin så fixar hon det.

·        Nästa biblioteksråd blir måndagen den 25 maj.

·        Vid pennan: Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar